Základní škola Plaňany, okres Kolín
Pražská 28
281 04 Plaňany
IČO: 46383433
DIČ: CZ46383433
tel.: 321 792 222 (škola)
tel.: 321 792 107 (školní jídelna)
e-mail: zsplanany@cbox.cz
datová schránka: 6vjjjkf
9B

Týdenní plán od 21.10. do 25.10. pro třídu 9B

Týdenní plán – 9B

Český jazyk a literatura: Mluvnice – opakování tvarosloví a skladby. Významové vztahy mezi slovy. Sloh – funkční styly, slohové postupy a útvary. Literatura – nejstarší literární památky. Čtení s porozuměním.

Anglický jazyk: skup. Lewington – Britské a české stereotypy, vyjádření názoru (I think/I don´t think, I suppose, in my opinion, atd.).

Sk. VK:  V úterý si napíšeme testík, a to z unitu 5A (Slovní zásoba a spojení), podívejte se do PS str. 49. Pokračujeme v tématu: Stereotypy ve světě.

Německý jazyk: Meine Woche. Školní předměty. Řadové číslovky.

Ruský jazyk: Začneme pracovat na reklamě na oblečení, nebo jiné zboží, podle vašeho výběru. Určíme si kritéria hodnocení. Čtvrtek – test ze spojení přídavné jméno + podstatné jméno – správné koncovky.

Matematika: Tento týden budeme pokračovat v jazyce písmen,  rýsovat a počítat s desetinnými čísly. Pomůcky na geometrii včetně pravítka s ryskou jsou nezbytné. Dobrovolný domácí úkol: sestavte jednu rovnici, která bude mít nekonečně řešení a jednu, která nebude mít žádné řešení. Můžete udělat i gradované varianty. Dú pro všechny: učebnice str. 19 cv. 8. Pěkný týden Hanka Ch.

Informatika:

Dějepis: Meziválečná Evropa.

Výchova k občanství: test z minulé hodiny, Občan a právo

Fyzika: Minulý týden jste v hodině fyziky zkoušeli řešit úlohy ze soutěže PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN, takže nám stále zůstává otevřené téma Polovodičů. Ve středu budete pomáhat paní učitelce Čihákové s pokusy pro návštěvu malých dětí z partnerských škol, takže v tradičním čase určitě fyziku mít nebudeme. Pokud by se v rámci nějakého suplování naskytlo, že u vás budu nečekaně v jiný termín, počítejte s možností, že využijeme čas pro fyziku 🙂

Chemie: Uhlovodíky

Přírodopis: Fyzikální vlastnosti minerálů

Zeměpis: Kolonizace, dekolonizace.

Hudební výchova: Hudba Baroka

Výtvarná výchova: Hororové pohádky 🙂

Tělesná výchova: korfbal, obratnost

Člověk a svět práce: testík – možnosti po ZŠ; Profese a kvalifikační požadavky

Rozumíme penězům: Tento týden se napíšeme slíbený test na téma PENÍZE. Přípravu na test jsem vám zaslala do online učebny. V hodině si projdeme pracovní list MĚNA.

Výchova ke zdraví: Hygiena

Barevná hodina: